zondag 20 maart 2011

Mijn zepen tot dusver

Een aantal maanden geleden ben ik ook begonnen met zeepmaken. Doodeng vond ik het, aangezien je toch met NaOH bezig bent en je dus voorzichtig te werk moet gaan. Maar het lukt inmiddels al aardig. Zo langzamerhand merk ik toch wel dat mijn voorkeur ligt bij zeep met natuurlijke kleuren, kruiden en echte etherische olien, in plaats van zepen met pigmenten en synthetische parfumolien.

Dit zijn wat resultaten:
Solezeep volgens Katharina's recept
Zeep met verschillende kleuren toonaarde en geparfumeerd met etherische olien
Haver-honing-melk zeep geparfumeerd met P.O. haver-honing-melk. Ik vind hem jag!

Mijn eerste poging tot een "hanging swirl". Niet bijster goed gelukt vind ik. De top-swirl is weggevaagd door de gelfase. Geparfumeerd met P.O. Marrakesch. Wel lekker.

Een zeep met een zwarte toonaarde en geparfumeerd met E.O. lavendel, kummel, kaneel, dennennaalden en thijm. Ruikt lekker mannelijk.

Mijn op een na laatste zeep: loog is aangemaakt met calendulathee, in de zeepmassa zijn gedroogde calandulablaadjes toegevoegd en de geur komt van de E.O. citroengras, grapefruit, pathouli en cananga. 

Dit is mijn laatste creatie en mijn absolute favoriet: rooibos zeep met "heilerde" en verpulverde rozenblaadjes. De heerlijke geur bestaat uit e.o. geranium, palmarosa, sinaasappel en pathouli. De mooie bruine kleur komt van de rooibosthee waarmee het loog is aangemaakt. Erg mooi vind ik ook de stempelafdruk.

1 opmerking: