dinsdag 29 november 2011

zeepjes van de laatste tijd

Bij de plaatselijke Fixet bouwmarkt heb ik onlangs een houten zeepmal laten maken. Hiermee maak ik echt mooie strakke zepen, bijna professioneel (ahum).

Dit zijn de zepen van de afgelopen tijd:

Dit is een lavendelzeep die ik op verzoek van mijn dochter heb gemaakt. Ze heeft een aantal klasgenootjes van haar een lavendelzeep beloofd. Maar ja, ik moest hem wel eerst maken. Nu liggen de zepen te drogen en tegen kerst zijn ze rijp om weggegeven te worden. Natuurlijk ruiken ze heerlijk naar lavendel (en een beetje Patchouli, voor de fixatie).

Een calendulazeep is altijd geliefd. Deze heb ik gemaakt met o.a. een calendulamaceraat en gedroogde calendulablaadjes uit eigen tuin.Brandnetelzeep. Ik heb hiervoor zowel een maceraat, gemaakt van brandnetel in olijfolie, gebruikt, als gedroogde brandnetel door de zeepmassa toegevoegd. De groene kleur komt van chlorofylpoeder. Hij ruikt niet naar brandnetels, maar naar elemi en patchouli e.o.'s.

Koffiezeep is erg behulpzaam in de keuken; het verwijdert geur van bijv. knoflook en ui van je handen. Het loog is hiervoor aangemaakt met sterke espresso en in de zeepmassa is ook nog gemalen espressobonen toegevoegd. Als geur heb ik e.o.'s van sinaasappel en thijm toegevoegd.

Roze-grapefruitzeep. Deze is precies zoals ik het me had voorgesteld. De kleur komt van roze klei, de geur van de e.o.'s roze grapefruit en lavandin. Hmmm!


Hier alle zepen mooi bijelkaar....


en hier nog een keer, maar dan van bovenaf.

3 opmerkingen:

  1. Bijna professioneel?? allemaal prachtige zepen Paola, dat moet bij jou wel heel lekker geuren. En als je van deze 'pure' zepen maakt is zo een stempel erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die lavendelzeep is echt heel mooi geworden! Mooie zeepstempels heb je ook, dat maakt het heel profi. Tijd voor een webshop?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow, zo veel mooie en naturlijke kleuren!

    BeantwoordenVerwijderen