zondag 8 januari 2012

Kerstvakantie-zepen

De Kerstvakantie is al weer voorbij...
Het weer was niet al te best, maar perfect om in huis een aantal zaken te ondernemen, waaronder zeepmaken! Dit zijn ze:


Boeddha-zeep. In deze exotische zeep heb ik verschillende vormen van rijst gebruikt, nl. rijstmelk, rijstmeel en rijstkiemolie. De kruidige, anijsachtige geur van basilikum harmonieert fantastisch met de citroengras. Samen met de kleur, die komt van kurkumapoeder, is dit een zeep voor de liefhebber van de asiatische keuken! 

Chocolademelk. De mooie bruine marmorering komt van cacaopoeder. De toegevoegde volle melk maakt deze zeep extra cremig. Natuurlijk mag kakaoboter niet ontbreken. De heerlijke geur komt van kaneel en sinaasappel. Een echte winterzeep!

Citrus-Ylang Ylang. Ik houd van de mooie rood-bruine kleur van rode klei. Ik wilde tevens een luxe zeep maken, dus heb ik babassu-olie gebruikt i.p.v. kokosvet. Babassu maakt het schuim veel cremiger en luxueuzer dan kokosvet. Macadamiaolie heeft een regenererende werking en vermindert huidirritaties. Overvet is hij met maar liefst 8%. Al met al een hele goede gezichtszeep voor de droge huid.


Rood-geel. Ook een mooie zeep, vind ik. Hij is gekleurd met rode en gele klei, maar het was de bedoeling dat het gele gedeelte geler zou zijn. De volgende keer moet ik dus meer gele klei toevoegen. Aldoende leert men. De geur is erg lekker geworden door de combinatie van pepermunt, patchouli en zoete sinaasappel.

Rooibos-helende klei. Ik vind hem echt prachtig geworden! Het loog is aangemaakt met sterke rooibosthee. De donkere kleur komt door de toevoeging van helende klei (Heilerde). De lekker geur is gemaakt met patchouli, teetree rosalina en bittere sinaasappel. Super!

Scheerzeep.  Voor de man (maar natuurlijk kunnen vrouwen hem ook gebruiken) heb ik een heerlijke scheerzeep gemaakt. De toegevoegde kaoline (witte klei) zorgt ervoor dat het scheermesje moeiteloos over de huid glijdt. Mocht je je toch nog snijden, het calendula-maceraat zorgt ervoor dat eventuele scheerwondjes sneller genezen. De zeep heeft een lekkere, mannelijke geur van patchoulie, gember, bay en grapefruit. Oh ja, volgens mijn man gaan scheermesjes veel langer mee door het gebruik van scheerzeep.

Stralend gezicht. Nog een gezichtszeep. In deze zeep zit een grote portie biologische sheaboter en avocadoolie. De prachtige gele kleur komt door de toevoeging van vitaminerijke wortelsap. De ricinusolie maakt het schuim cremiger en geeft een aangenaam licht gevoel. De etherische oliƫn (pepermunt, lavendel en rozengeranium) zijn uitgezocht op grond van hun kosmetische kwaliteiten.

Hier zijn ze allemaal samen.

En hier nog een keer...

4 opmerkingen:

 1. Jij hebt hard gewerkt! Wat zal het lekker ruiken, ze zien er echt puur uit, mooi hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Paola,

  ik word vreselijk hebberig van die mooie zeepje, vooral de stralend gezicht zeep spreekt me zeer aan, wie weet kan het nog wat voor me doen.
  Heb heel veel zin in onze workshop en zal een zak geld meenemen voor de zeepjes.
  Als we tijd hebben kunnen we misschien een keer stage gaan lopen bij Sabrina Delfino in sicilie.
  www.sadisapone.com.
  groeten
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe kom je toch op al die combinaties? Jeetje, knap hoor! Ziet er echt super uit in elk geval. Die met rooibos en helende klei lijkt me heel bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi Paola!
  ik ben heel blij met mijn lekkere zeepje!

  groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen