maandag 25 februari 2013

Zeep (nog) zonder naam

Hallo allemaal,

Afgelopen vrijdag heb ik weer een nieuwe zeepmal laten maken bij de plaatselijke bouwmarkt. Deze keer met een iets andere maat dan mijn vorige, ietsje kleiner. Ik vond dat mijn zeepplakken wel wat aan de grote kant waren, en een iets kleiner maatje vond ik wat "eleganter". Binnen een uur was de mal klaar! Wat een service. Als dank heb ik de beste man natuurlijk een stukje zelfgemaakte zeep gegeven. Ik hoop dat hij, of zijn vriendin/vrouw, er plezier aan heeft.

Dit is de eerste zeep die ik in de nieuwe mal heb gemaakt:
Het recept is weer volgens mijn standaard recept:
- 25% kokos
- 25% palm
- 50% olijf
Dit recept werkt lekker snel en geeft een heerlijk verzorgend stukje zeep.
De kleur komt van aquamarijn blauw. Als geur heb ik deze keer gemengd etherische oliƫn van lavendel, sinaasappel en vetiver. Erg lekker!!

Maar nu: de zeep heeft nog geen naam. Er valt me niets te binnen. Daarom, beste lezers, mijn verzoek aan jullie om een naam te verzinnen. De winnaar krijgt een stukje!

5 opmerkingen:

 1. Wat een mooie zepen maak jij Paola!
  Heb zelf 2 batches gemaakt en krijg gelijk weer zin om meer zepen te gaan maken :-)
  Ben nog op zoek naar een goede mal. Zou jij mij wellicht jouw ontwerp kunnen laten zien?

  Een naam voor deze zeep zou "Zeebries" kunnen zijn of "Provence" ivm de lavendel. Mag ik vragen waarom je voor palmolie kiest? Ik kies er bewust niet voor ivm de ontbossing en het verdwijnen van het leefgebied van veel dieren. Wellicht gebruik jij een duurzame palmolie?

  Bedankt voor de inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Yildiz,

  Bedankt voor je compliment! Ben je nog maar pas begonnen met zeepmaken? Ik ben ook wel benieuwd naar de jouwe.
  Dank je wel voor je suggesties voor een naam.
  Ik gebruik inderdaad biologische palmolie. Die koop ik per pakje van 250 gram bij Biolesker, een leverancier van biologische groente en fruit en kruidenierswaren. Zo hoef ik het palmvet ook niet af te wegen, evenals het kokosvet. Die koop ik ook altijd in een verpakking van 250 gram. Scheelt weer tijd....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Paola,

  Ik ben inderdaad zelf net begonnen met zeep maken, dus lees en kijk heel veel op You Tube!
  Leuk om te zien wat er allemaal mogelijk is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo, wat mooi. Ik ben startklaar om zeep te gaan maken. Heb alles uren bestudeerd maar kom er niet acjter hoe je de hoeveelheid zeep voor een rechte mal berekent. Ik hen een een, 2 en 3 kg mal. Hebben jullie een idee?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat je palmolie gebruikt. Probeer een alternatief. Je doet dan een bijdrage voor het behoud van het regenwoud en hun inwoners.

  BeantwoordenVerwijderen